En reseskildring från Europa 1842 – smakprov

En reseskildring från Europa 1842 – smakprov

En reseskildring från Europa 1842 - läs inledningen
Klicka här för mer information och för att köpa från förlagets egna webbutik.

Europa i en omvälvande tid, men likväl fredstid. Det fanns en utvecklingsiver som delade samhället i tre grupper precis som idag (se citat nedan). När vi nu har facit bekräftar det Karl Kullbergs klarsynta analysförmåga vid sidan hans enastående berättarkraft. Hans reseskildring från Europa är ett lysande exempel på detta. Många av hans tankar och insikter är högaktuella i den omvälvande tid vi ni lever i.

Lyssna på blogginlägget [iqc id=”8″]

»Den allmänna jäsningsanda, som i detta ögonblick genomgår Europa, skaffar sig allt mera och mera luft, ty det ligger i sakens natur, att en hel tidsandas strävande framåt icke skall kunna motarbetas varken av dem, som står i portgången och ropa över tidens murkenhet, eller av ett ”tiers parti”, dessa amfibier, som vilja allt och kunna intet.»

Karl Kullberg

Sällan har någon fångat inte bara händelseutvecklingen utan också själva känslan i samhällsandan i en omvälvande tid som Karl Kullberg. Det var en uppbrottstid med många likheter med den vi nu lever. Då hade precis övergången från bondesamhällets inrutade värld till industrisamhällets rovdrift påbörjats.


ERBJUDANDE!

Äntligen sommarläsning! Vi erbjuder följande böcker under sommaren till nedsatt pris från 1800-talets mest insiktsfulla författare, Karl Kullberg.

En reseskildring från Europa 1842 - ebok och inbunden En sommar i Småland

I Google Play Books finner den historieintresserade läsaren ”En sommar i Småland” och ”En reseskildring från Europa 1842” för nedladdning. Böckerna finns även i tryckt inbundet format i förlagets egen butik BiQStore. Sommarläsning inom kategorin samhällsnära berättande!

Klicka här för mer information om “En sommar i Småland” och köp: Ebok i Google Play Books | Inbunden tryckt bok i BiQStore

Klicka här för mer information om “En reseskildring från Europa 1842” och köp: Ebok i Google Play Books | Inbunden tryckt bok i BiQStore