Min story om nästa trend inom publishing

Min story om nästa trend inom publishing

Nedan följer ett utdrag av min story om nästa trend inom publishing. Den finns i sin helhet publicerad på interaqtive.com inklusive citat från min bok Learning Design in Practice for Everybody. I oktober-november kommer även den nya tjänsten Europatrender att lanseras.


Utdrag från min story om nästa trend inom publishing på interaqtive.com:

Vad är nästa stora sak inom publishing? Vilket är nästa mediaformat som blir viralt, som nästan alla vill använda, och många gör det? Mitt svar för fem år sedan, i skuggan av den strömmande ljudboksutvecklingen, var interaktivitet. Välkommen till min berättelse om utvecklingen av vår plattform för interaktiva böcker.

Medan ljudboksströmningsplattformarna erbjuder förbättrad distribution och praktiska affärsmodeller för användaren och streamingföretaget, men inte lika mycket för författarna eller förlagen. Så fokuserar begreppet interaktivitet på att förstärka innehållet och på så sätt förbättra upplevelsen för användaren, både när det gäller engagemang och lärande.

Min story om nästa trend inom publishingMEN VILKET FORMAT?

Förpackningen för denna interaktivitet identifierade jag mycket snabbt och det är ett av de äldsta mediaformaten, nämligen boken. Eftersom jag anser att alla böcker innehåller olika former av lärande och engagemang på ett välstrukturerat sätt.

Vid den tiden, i början av utvecklingsprocessen av plattformen för interaktiva böcker, hade jag redan cirka 12 års erfarenhet av att utveckla lärandemoduler på olika plattformar. Medan marknaden i allmänhet bestod av engagerade lärare och företags utbildningsavdelningar som var angelägna om att lära sig om de nya möjligheterna.

Men särskilt den offentliga förvaltningen i kommunerna, de med budget, riktade sitt fokus på så kallade LMS (Learning Management System). Dessa system som t ex First Class, var likväl mestadels ämnade för administration, och ofta med mycket dyra licenser.

2017 gavs min bok Learning Design in Practice for Everybody ut. Den publicerades för fyra år sedan men först nu börjar utvecklingen komma ifatt innehållet i boken, så den är fortfarande mycket användbar. I denna anda är det en perfekt guide för hur man integrerar interaktivitet och utvecklar interaktiva böcker, både för inspiration och hantverket.  Boken börjar med följande ord:


Klicka här för att läsa hela storyn