Småland – matkulturen, författarna och inspirationen

Småland – matkulturen, författarna och inspirationen

Matresan genom SmålandMin nya bok Matresan genom Småland var till viss del en resa för att återupptäcka den unika matkultur som jag växte upp i. Efter att ha bott i olika delar av Sverige så är det lätt att konstatera att göra en kulinarisk resa i Småland är en unik upplevelse. Att sedan ta med denna upplevelse och försöka återskapa den i sitt eget kök förstärker äventyret. Denna bok en perfekt guide för detta.

I boken möter läsaren även de besökta platsernas historia och relation till matkulturen. Vad finns i Lammhult? I Råshult? I Huseby?

Småländska författare som Astrid Lindgrens och Albert Engströms med fleras skrivande med referenser till mat och högtider är också en viktig ingrediens till anrättningen.

Likväl, förutom ingredienserna ovan, så finns det dock en persons matlagningskonst som starkt bidragit till urvalet av de recept som finns inbakade i boken, nämligen min mormor. Att göra väldigt mycket av lite med utsökt resultat var hennes specialitet. Något som är ett av de främsta kännetecknen för Småland överhuvudtaget.

Matresan genom Småland finns nu tillgänglig hos bl a Bokus | Adlibris | Akademibokhandeln. Den kan också köpas direkt i förlagets webbutik. Läs mer om mitt författarskap här

Författad av
LarsGöran Boström

Mina övriga böcker

Learning Design in Practice for Everybody Gränsfarare