Efter Corona Lockdown väntar en Gränsfarare Renässans

Efter Corona Lockdown väntar en Gränsfarare Renässans

Efter Corona Lockdown väntar en Gränsfarare RenässansLyssna på storyn: 

{Play}

Säkerhet först är den gemensamma reaktionen från myndigheterna i större delen av världen för att bekämpa Coronapandemin. När ljuset i tunneln nu närmar sig efter Corona Lockdown där restriktionerna kommer att tas bort, är det dags för samhället att verkligen öppna sig igen. I denna anda kommer intresset för resor, underhållning och andra äventyr snabbt öka. Eftersom nya erfarenheter kommer att vara en drivande kraft efter ett år av mer av samma sak som du redan hade upplevt tidigare. Samtidigt väntar mörka moln vid horisonten.

Att korsa nya gränser

Utforska, anta nya utmaningar, öppna upp sinnet, korsar gränser, aktivitet, social interaktivitet och stå upp mot motståndare till dessa metoder. Detta är några av de saker gränsfarare gör, i en anda av att det enda syftet med en mur är att kunna riva den. I boken Gränsfarare antar både välkända människor från den europeiska historien och vanliga människor sådana utmaningar i välgång och motgång, i rikedom och fattigdom, i frihet och i fängelse.

Efter Corona Lockdown

Den energi som ett upplåst samhälle genererar kommer att styras om, från vad myndigheterna vill ha, till vad du som individ vill ha. Men glöm aldrig att det finns motståndare till ett sådant öppet samhälle, de såsom trollkarlar försöker svänga sina trollstavar över människors huvuden och med populistiska rubriker försöker stärka sin egen ställning i förhållande till alla andra. Hur som helst, under pandemin har dessa människor och organisationer varit misstänkt tysta, till stor del då ett nedstängt samhälle är deras utopi, deras sköna dröm om hur alla andra än de själva ska leva. Men också, att problemlösning inte är något de vet särskilt mycket om, i synnerhet när lösningarna berör andra än dem själva.

Men när ljuset i slutet av tunneln nu kan märkas, väntar en Gränsfarare Renässans som drivs av hopp, äventyr, social interaktion och kärlek. Det är vårt uppdrag att få detta att hända, eftersom där populistiska, alltså det öppna samhällets motståndares omfång slutar, börjar livet.


Erbjudanden från BiQStore

Learning Design in Practice for Everybody by LarsGoran Bostrom